زعفران نگین ، چطور درست می شود، چطور زعفران را نگینی خشک کنیم، مشخصات زعفران نگینی ، شناخت زعفران نگین،
زعفران گران ترین ادویه دردنیاست. پادشاه ادویه ها نامیده می شود.زعفران دارای خواص درمانی زیادی در طب جدید و هم چنین در طب سنتی است.از زعفران در آشپزی به خصوص در آشپزی ایرانی استفاده های زیادی می شود .
برای شناخت زعفران نگین بهتر است ابتدا شمای کلی و شکل ظاهری زعفران را بشناسیم تا بتوانیم در مواقع لازم این شکل زعفران را به آسانی تشخیص دهیم.
مشخصات زعفران نگین
پاک کردن زعفران نگینی
زعفران نگین چیست :اصولا به زعفرانی نگین میگویند که موقع پاک کردن آن سه کلاله زعفران از قسمت سفید(ریشه) و قسمت نارنجی رنگ (بوری) کاملا جدا شود و هیچ گونه رنگی چز رنگ قرمز در ان نباشد.همچنین هر چه این کلاله ها درشت تر باشد کیفیت زعفران نگین بهتر و شکل ظاهری آن زیبا تر است.
شبه نگین چیست؟
زعفران شبه نگین چیزی بین زعفران پوشال و زعفران نگین است که در پاک کردن زعفران دقت کمتری صورت گرفته است و مقداری زردی همراه کلاله قرمز رنگ وجود دارد.به همین دلیل قیمت ان نیز از زعفران نگین کمتر است و متاسفانه عده ای ان را به جای زعفران نگین به مشتریان خود میفروشند.
در زمان هایی که میهمان های خاص داشته و می خواهید زعفرانی در خور توجه به آنها اهدا نمایید . مواردی که رنگ دهی زعفران برای شما ملاک است .
زعفران نگین نوع خاصی از زعفران بوده که در آن رشته های ۳ شاخه ای کلاله ( قسمت های قرمز رنگ ) بدون خامه یا همان ریشه سپید زعفران از میان رشته های موجود جداسازی می شوند .
زعفرانکاران حرفه ای سحرگاه بر سر مزارع زعفران خویش حاضر شده و باید قبل از طلوع آفتاب همه گل ها را جدا کرده باشند.در نهایت با انتقال گل ها به مکانی خاص و طی عملیات جداسازی در زمانیکه میخواهند ریشه کامل زعفران را از گل جدا نمایند ، همان زمان اقدام به قطع کردن سه رشته کلاله از یکدیگر می نمایند . سپس زعفران مد نظر به خشک کن منتقل شده و عملیات خشک کردن زعفران نگین آغاز میگردد .
زعفران نگین دارای سه نوع می باشد . به طور کلی تمامی محصولات زعفرانی براساس مقدار رنگ دهی ، میزان شکسته و نرمه موجود در محصول ، ضخامت کلاله ها ، طول کلاله ها ، محل قطع شدن کلاله ها و پیچ و تاب داشتن محصول تقسیم بندی می شود .
زعفران سوپر نگین (درجه ۱ ) :
کلاله های زعفران از یکدیگر جدا شده اند ، فر خوردگی ندارد ، تمامی کلاله های موجود ضخیم می باشند.
زعفران نگین ( درجه ۲ ) :
کلاله های زعفران از یکدیگر جدا شده اند ، فر خوردگی ندارد ، ممکن است اندکی کلاله ها ریز و درشت باشند .
زعفران شبه نگین ( درجه ۳ ) :
کلاله های زعفران از یکدیگر جدا شده اند ، ممکن است دارای فرخوردگی باشند ، ممکن است ریز و درشت باشند .
تشخیص زعفران سرگل و زعفران نگین برای مردم عادی بسیار سخت است ، زیرا این دو محصول بسیار به یکدیگر شبیه هستند با این تفاوت که زعفران نگین از نظر طول کلاله بزرگ تر است ، صاف و بدون فرخوردگی می باشد ، شکستگی ندارد و کلاله ها همگی ضخیم می باشند اما در زعفران سرگل طول کلاله کوتاه تر است ، سرگل اندکی فرخوردگی دارد و از طرفی ممکن است دارای شکستگی باشد . هم چنین از نظر کلاله های زعفران دارای ضخامت های کوچیک و بزرگ می باشد .
شما در زعفران نگین بین ۲۳۰ تا ۲۷۰ واحد ، رنگ دهی را شاهد خواهید بود